8 Nisan 2017 Cumartesi

Lion (2016)


Stranger Than Fiction diye bir film vardı, Türkçe'ye çevirirsek, "Kurgudan Daha Tuhaf" :) İşte bu film de aynı öyle valla. Yani bu hikaye gerçek olmasa seni tefe koyarlardı Saroo Brierley. :) 

Hadi yirmi sene boyunca hafızana format attın unuttun, kendini Kalküta'lı kabul ettin, hiç de kurcalamadın, o tatlıyı orada görünce de kafanda şimşek çaktı, tamam da tam dört sene Google Earth'e Ganestlay'e benzeyen şeyleri yazmak da mı aklına gelmedi. Hadi o gelmedi, salak arkadaşının parlak(!) fikriyle yalan yanlış tren hızları ile yalan yanlış tren yolculuğu süren üzerinden hipotezler üretip, dört sene çabaladın da ne halt etmeye birilerinden yardım almadın acaba? Seni evlat edinmiş aile neden üzülsün sen gerçek aileni arıyorsun diye? Nankörlük etmek istememişmiş. Lan 30 yaşındasın, hiç mi empati kuramadın seni evlat edinmiş aileyle? Aile de bir tuhaf, lan evlat edindiğiniz çocuk, birden bire içine kapandı, sizle konuşmamaya falan başladı, çıkardığı arızalarla gül gibi kızı da terk etmiş, insan bu herife ne oldu diye Melbourne'a gidip iki gün evinde kalmaz mı, ne işler karıştırıyor bu velet diye şöyle bir kurcalamaz mı? 

Google Earth'ün kuşbakışı görüntüleriyle, beş yaşında gördüğün, gezdiğin yerleri yirmi sene sonra kuş bakışı görüntüler halinde algılayıp eşleştirebiliyor oluşuna ne desem az Saroo Brierley. Bravo, tebrikler de, lan eldeki Ganestlay, Ganesh Talai olacak diye dört sene harcanır mı dangalak?

Sonuç olarak bu kadar dokunaklı bir hikayeyi, bu kadar salak detaylarda boğduğun için bir türlü filmin içine giremedim Saroo Brierley. Bu kötü hikayeni de al, benden uzak dur.

Derecelendirme: 4/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder